אם חשבתם שקיים קשר בין מצב הרוח שלכם, האוכל שאתם אוכלים והתהליכים השונים המתרחשים בגופכם, לא טעיתם. ההשפעה של התזונה על כל אדם היא קריטית, שלא לדבר על אדם הסובל מבעיית עור כלשהי.
מחקרים מצביעים באופן חד משמעי על קשר בין צריכת המזון ואורח החיים שלנו לבין תפקוד תקין של הגוף. עישון, אלכוהול, מזון עתיר שומן רווי, מזון מעובד ועוד מזונות שונים משפיעים על תהליכים פנימיים בגופנו ובין השאר על תהליכי ספיגה, חילוף חומרים ומכאן על בריאות העור שלנו.
שילוב נכון בין מרכיבי מזון שונים ישפר את תהליכי הספיגה בגוף. לדוגמא, שילוב של ירקות כתומים העשירים בבטא קרוטן עם שומן (כגון שמן זית, שקדים ואגוזים) יגרום לספיגה מקסימלית של הערכים התזונתיים בגופינו.
לעומת זאת, צריכת מזון אלרגני המעודד שחרור היסטמין ומעורר את רמת הדלקתיות בגוף יגביר את הסימפטומים של מחלות העור ויפגע בתפקוד תקין של איברים רבים בגופינו ובראשם הכבד.
כיצד נדע איזה מזון עלול להחריף את מצבנו?
רגע לפני שאתם מכניסים מזון מסוים לפה, חשבו על הכללים הבאים אשר יסייעו לכם לדעת האם אותו מזון עתיד לפגוע ולהחמיר את מצבכם הבריאותי:
- עודף חומרים מלאכותיים במזון מעורר מצב דלקתי ואלרגי. בין מזונות אלו ניתן למצוא חומרים משמרים, צבעי מאכל, משפרי טעם, ממתיקים ושומן טרנס (שמנים מוקשים ושומן צמחי).
- רמות גבוהות של שומן רווי מעוררות דלקת בגוף.
- מזונות כמו פחמימות פשוטות, ביניהם לחם מקמח לבן, מתפרקים במהירות בגוף ובעלי ערך גליקמי גבוה אשר מעורר דלקת.
- אחוז אלכוהול גבוה מעורר דלקת ומעודד שחרור היסטמין.
- ככל שנמצא יותר נוגדי חמצון במזון, השפעתו על הדלקת תהיה חיובית. לעומת זאת, עודף חומצות שומן חיוניות (כמו אומגה 3-6) יפחית את יכולת הדלקת להתעורר.
בסופו של דבר, כשזה נוגע לגוף שלנו, לא רק מצב הדלקת הוא שקובע אלא גם ההחלטות היומיומיות שאנחנו מבצעים בדבר המזון שאנחנו מחליטים להכניס לגופנו. ההחלטות אמנם אינן פשוטות (מי ירצה לוותר על פרוסת עוגת שוקולד לטובת ירק מזין?) אבל הן עתידות לחולל מהפך אמיתי במצב בריאותנו ובכך גם להשפיע על מצב העור שלנו.